Аюрведа

Онлайн резервация Изпрати на приятел Онлайн запитване и въпроси

Аюрведа

Аюрведа е древна система за подход към живота, стремяща се към хармония между ума, духа и тялото. Съществува повече от 5000 години. Според Аюрведа всяка болест е резултат на нарушен жизнен баланс на човешкото тяло. Всяка болест се лекува с възстановяване и поддържане на този баланс. Тя представлява част от културната и духовна традиция на Тибет. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от “аю”, което означава живот и “веда”, което означава знание, т.е. наука за живота.
Според Аюрведа цялата вселена е проявление на петте основни стихии: пространство, въздух, огън, вода и земя. Всичко в природата е изградено от тях в определени съотношения. Комбинирайки се, те създават трите основни типа енергии, които съществуват във всекиго и във всичко.

Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства с които си служи са билки, подправки, храни, масла, есенции, скъпоценни камъни, цветове. Методите, които използва са диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма с втриване в тялото на билкови масла, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.

Аюрведа намира все по-широко приложение в spa центровете и wellness концепцията. Равновесието е здраве, здравето е равновесие

Още оферти

Rejuvance

Rejuvance

Rejuvance eдинична процедура 45 лв6 бр процедури 210 лвЕстествен лифтинг на лицето, който за...

Цена от: 45 лева
Bowen

Bowen

Цена за единична процедура 30 лвБоутек ® -оригиналната Техника Боуен- помага в...

Цена от: 30 лева

© 2009 accenttravel.bg. All rights reserved.