Ароматерапия

Онлайн резервация Изпрати на приятел Онлайн запитване и въпроси

Ароматерапия

Ароматерапия
Терминът се използва за първи път от френския химик Рене Гатефос , който през 1920 г. описва практиката си да използва етерични масла добити от растения , корени , семки и.т.н. за лечение.Лечебната сила на етеричните масла е основната притегателна сила на този вид алтернативно лечение. Ароматерапията е лечебен метод ,който помага за запазване на жизнената енергия на организма , повлиява на психологични състояния, използвайки естествени етерични масла.
Те въздействат на кръвообращението и се прилагат в комбинация с рефлексотерапията. Въвеждането на етеричните масла в организма е с лечебни и козметични цели и се извършва:

1. през кожата (масажи , вани)
2. чрез дихателните пътища (вдишване)
3. под формата на лекарствени препарати

Основните масла, които се използват в Ароматерапията са : лимоново, портокалово, евкалиптово, хвойново, лавандулово, розмариново, ментово, масло от лайка, борово и масло от мащерка. В книгата си “Аромотерапия” Даниел Риман цитира Маргюрит Мори , която смята розовото масло (особено българското) за афродизиак срещу фригидност при жените и като великолепен тоник при жени , страдащи от депресия. Розовото масло помага още при възпалена и суха кожа.Етеричните масла въздействат на аурата, възстановява хармонията към енергийния поток, връщането му към центъра и съдействат за “духовен растеж”. Ароматерапията възвръща и подобрява умственото, eмоционалното, физическо и духовно здраве.Етеричните масла като цяло стимулират имунната система и сетивата. Ароматите, особено добити от растения се използват широко в козметичната промишленост.
Разбира се както при всички лекарствени средства правилната дозировка на етеричните масла играе голяма роля, но е различна при отделните случаи. Големите дози могат да имат вредно влияние върху организма. Когато етеричните масла се употребяват външно (при намазване), те дрзнят кожата, затоплят я и предизвикват прилив на кръв. Приложени в по- големи дози те могат да причинят силно болезнени възпаления , придружени с образуване на мехури, а по някога довеждат до трудно зарастващи рани.За използването при домашни условия етерични растения трябва да се има пред вид, че някои от тях не са съвсем безвредни, особено при неправилното им дозиране.Есенциите са мощни терапевтични агенти, но те трябва да се използват умерено. Вдишването на няколко различни аромати определено ще обърка нервната система и ще причини силно главоболие и дори неудържимо гадене. Това не важи за комбинираните есенции, което е едновременно използване на няколко различни масла. В този случай техните свойства се съчетават и се уравновесяват взаимно, за да образуват продукт със свои собствени характерни свойства.

Още оферти

Rejuvance

Rejuvance

Rejuvance eдинична процедура 45 лв6 бр процедури 210 лвЕстествен лифтинг на лицето, който за...

Цена от: 45 лева
Bowen

Bowen

Цена за единична процедура 30 лвБоутек ® -оригиналната Техника Боуен- помага в...

Цена от: 30 лева

© 2009 accenttravel.bg. All rights reserved.